Het Groene Boekje, jouw dikste vriend

Een kort maar o zo handig weetje: het groene boekje. Of in de modernere versie: www.woordenlijst.org.

Het befaamde groene boekje der Nederlandse Taal was lang vooral een werkinstrument voor taalkundigen. Sinds zijn digitalisering onder de naam Woordenlijst der Nederlandse Taal is het echter onmisbaar voor iedereen die wel eens iets moet schrijven. In het tijdperk van e-mail is dat dus letterlijk iedereen.

Www.woordenlijst.org biedt een schat aan spellingsinformatie en vervoegingen van werkwoorden. De website is helemaal gratis. En wie meer wil weten over het hoe en het waarom van de spelling kan ook de grammaticale leidraad op de site raadplegen.

Schrijf jij zelf teksten? Dan is Het Groene Boekje vanaf nu jouw nieuwe dikste vriend. Heb jij geen zin om na te denken over spelling en grammatica? Laat mij dan jouw tekst schrijven zodat jij tijd over hebt voor jouw vrienden.

Twijfel je aan de spelling? Woordenlijst.org!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.