Schrijven is….jouw klanten expertise en vakkennis bieden

Ik vroeg een tuinaannemer om onze tuin opnieuw aan te leggen. Hij voerde lange gesprekken met ons over alle ideeën en de wensen van iedereen in ons gezin. Hij tekende een ontwerp en ging enkele maanden geleden aan de slag. Nu zie ik stilaan een mooie tuin voor mijn ogen verrijzen, met zithoekjes, gevarieerde volumes en een ecologisch verantwoorde minibloemenweide.

Ik tuinier zelf graag. Mijn handen in de zwarte aarde, spitten, zaaien, bomen uitdoen en weer planten,… het geeft mij allemaal veel voeldoening. Dus heb ik mij de voorbije maanden een paar keer afgevraagd of ik onze tuin niet beter zelf had heraangelegd. Of dat misschien goedkoper was geweest.

Het antwoord is nee. Ik had het niet zelf moeten doen. En mijn eigen inspanning zou niet goedkoper zijn geweest (waarom lees je verderop).

De tuinaannemer is een vakman met een expertise die ik met al mijn interesse niet bij elkaar gegoogeld krijg. Hij gaf ons frisse ideeën en heeft een oplossing voor elk probleem. Het resultaat is een tuin die helemaal past bij ons gezin en uitstraalt wat ik wil. Hij heeft planten gekozen met oog voor de bodemgesteldheid en de oriëntatie van de tuin. Daardoor doen alle planten het goed en sterven ze niet na een jaar zwoegen op een ongeschikte plek. Met al zijn kennis is mijn tuinaannemer goedkoper op de lange termijn!

Dit geldt niet alleen voor tuinaannemers. Het is ook niet typisch voor vaklui zoals loodgieters of notarissen. Voor iedere taak is er een expert beschikbaar.

Ook voor teksten.

Misschien schrijf jij graag. Schenkt het jou voldoening om in het weekend de blogartikels (of webteksten, of brochures, of nieuwsbrieven) voor jouw organisatie zelf te schrijven.

Maar stralen jouw teksten de vakkennis uit die je in je hoofd had? Bereik je met jouw teksten het doel dat je voor ogen had: meer conversie, meer lezers, meer klanten?

Een copywriter is een vakman, of vakvrouw. Huur een expert met frisse ideeën in die jouw vakkennis vakkundig in de kijker schrijft.

Woord- en taalgebruik bepalen het imago van jouw bedrijf of organisatie. Wil jij advies of hulp bij het schrijven en vertalen van jouw bedrijfsteksten? Kijk eens rond op de website of contacteer me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.