Scrijven is… jouw klanten vakkennis en expertise aanbieden – deel twee

Ik ben slecht in rekenen. De kostprijs van mijn boodschappen in de supermarkt uitrekenen lukt natuurlijk wel. Maar Excel-formules, draaitabellen, wiskundige bewijzen, om nog maar te zwijgen van fiscale regelgeving, daarvan krijg ik hoofdpijn.

Ik ben het onderzoekende en nieuwsgierige type. Ik leer graag nieuwe dingen. Toen ik dus mijn zaak als zelfstandig tekst- en taalprofessional oprichtte, was ik vastbesloten om zelf mijn boekhouding te doen. Hallo, ik was toch wel intelligent genoeg om mij in te lezen en mij die kennis eigen te maken?

Een kwartaal en de eerste btw-aangifte later weet ik wel beter. Natuurlijk begrijp ik die fiscale regelgeving en btw-stelsels wel – tot op zekere hoogte. De dienst btw-administratie stuurde mij een vriendelijk bericht met de melding dat er fouten zaten in mijn btw-aangifte. Slik.

Huur een vakexpert in.

Ik heb mijn les zeer snel geleerd. Dezelfde dag nog ben ik op zoek gegaan naar een goede en betrouwbare boekhouder. Iemand met wie het fijn samenwerken is en die wél de kneepjes van het vak kent. Het spaart mij tijd en hoofdbrekens. Tijd die ik kan spenderen aan mijn vak.

Ik ben goed in taal. En met woorden. Van dat vak ken ík de kneepjes.

Hoe zit dat bij jou? Schrijf jij de teksten voor jouw bedrijfscommunicatie zelf? Doen jouw teksten precies wat ze moeten doen of zijn ze gebaat bij een paar kneepjes van een vakexpert? Ik help jou graag verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.