De gulden middenweg

Je wilt de tuin opnieuw aanleggen. Je tuiniert graag en je hebt een idee in je hoofd hoe de nieuwe tuin eruit moet zien. Maar je hebt geen kennis van planten en bloemen.

Wat doe je? Huur je een tuinaannemer die een plan ontwerpt en bestrating en groen aanlegt? Dat kost wel wat. En bovendien steek je zelf graag de handen uit de mouwen.

Stort je je dan maar op het www om informatie over klinkers, terrastegels, schaduwplanten en bloemenweides bij elkaar te zoeken? Dat kost tijd. Veel tijd. En je weet niet zeker of de informatie die je vindt betrouwbaar is.

Wat dan?

Er is een tussenoplossing. Een tuinexpert bespreekt met jou je plannen, geeft advies en bezorgt je werkinstructies, tips en een plantenlijst waarmee jij zelf aan de slag gaat. Een gulden middenweg tussen alles uit handen geven en alles zelf doen.

Een tussenoplossing is vaak een optimale oplossing.

Wist je dat je er voor allerlei klussen een tussenoplossing bestaat?

Wil je de website van jouw bedrijf updaten? Een FAQ schrijven? Wekelijkse nieuwsbrieven en socialmediaberichten naar je klanten sturen? Een brochure maken met je dienstenaanbod? Een vacature plaatsen? Je barst ongetwijfeld van de ideeën en je vindt tekstschrijven ook leuk. Alleen weet je niet hoe je eraan moet beginnen en ben je ook niet meer helemaal zeker van de laatste spellingsregels en de ins and outs op het gebied van digitale marketing.

Het helpt je om je plannen met iemand anders te bespreken. Dat levert inzichten en ideeën op.

Boek daarom een adviesgesprek met een taalexpert (met mij dus 😊). Ik ben jouw sparringpartner gedurende een uur, twee uur of zo lang als jij wilt of nodig acht. We overlopen samen al jouw plannen en ideeën voor bedrijfscommunicatie. We brainstormen over mogelijkheden en oplossingen en ik vertel je alles wat ik weet over webteksten, sociale media, taalgebruik, doelpubliek en veel meer. Na het gesprek krijg je van mij een lijst met concrete tips waarmee jij zelf aan de slag gaat om te schrijven.

Weetje

De uitdrukking ‘de gulden middenweg’ komt van Aristoteles (384 v.Chr.-322 v.Chr.) die van mening was dat de deugd het midden was tussen twee extremen. Moed houdt bijvoorbeeld het midden tussen lafheid en roekeloosheid. Aristoteles pleitte hiermee echter niet voor middelmatigheid maar net voor een optimum. (Bron: https://www.cultureelwoordenboek.nl/idioom/gulden-middenweg)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.