Spelfout in een vacaturetekst? Dan nodigt de sollicitant jou niet uit.

Schrijft een kandidaat te veel spelfouten wanneer zij/die/hij op jouw vacaturetekst solliciteert? Zo’n onzorgvuldige kandidaat nodig je waarschijnlijk niet uit voor een gesprek. Daar is al best veel onderzoek naar gedaan.

Maar wat gebeurt er als jij spelfouten schrijft in de vacaturetekst? Dan ben jij een onzorgvuldige werkgever, toch?

Als recruiter heb je een uitgebreid takenpakket: functieprofielen opstellen, de tekorten in de organisatie screenen, promotiemogelijkheden en interne jobrotatie opvolgen, contracten onderhandelen en opstellen, recruitmentkanalen opvolgen, sollicitatiegesprekken voeren, kandidaten opvolgen, enz. Jouw bordje is zo vol dat het lijkt op dat van een gulzige toerist aan het buffet van een all-inhotel.

En dan moet je ook nog eens vacatureteksten schrijven.

Hoe pak je die teksten aan?

  • De vorige gelijkaardige vacature kopiëren en plakken?
  • De tekst over de bedrijfscultuur van de website halen?
  • De functievereisten uit het interne functietapijt kopiëren?

Klaar! Publiceren die handel.

  • Fout.
  • Fout.
  • En fout.

Want elke vacature is uniek, zelfs al is het een vacature voor dezelfde functie als pakweg zes maanden geleden. Bovendien zorgt al dat kopiëren en haasten geheid voor spelfouten. En als jij als recruiter afknapt op sollicitatiebrieven met een spelfout, dan geldt dat ook voor de kandidaat-werknemers. Een vacaturetekst met spelfouten geeft de indruk dat je als bedrijf de werving van kandidaten niet belangrijk vindt. Dat je geen zin hebt om voldoende tijd in sollicitanten te steken. En wie wil er nu werken voor een bedrijf dat geen aandacht heeft voor zijn werknemers?

Een oproep aan alle recruiters en bedrijfsleiders: neem je vacatures eens onder de loep. Is de tekst foutloos én aantrekkelijk? Neen? Doe er dan wat aan.

Heb je echt geen tijd om dit ook nog op je bordje te laden? Vraag hulp aan een analytisch tekstschrijver. Ik bekijk samen met jou de vacatures in jouw bedrijf en schrijf er foutloze en aantrekkelijke teksten voor waarop kandidaten reageren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.