Technische documentatie is documentatie gericht op een technische sector zoals softwarehandleidingen, release notes, machinehandleidingen, technische procedures, veiligheidsprocedures, medische documenten enzovoort. 

De technical writer slaat een brug tussen experts in hun vakgebied en de leek of eindgebruiker. Technical writing is gespecialiseerde informatie omzetten in leesbare taal voor een minder gespecialiseerd doelpubliek.

Ik ben gespecialiseerd in technical writing en softwarehandleidingen voor de IT-sector.

mijn visie over schrijven en teksten

De waarde van tekstschrijven

Een tekst is nooit een doel op zich. Elke tekst is het middel tot het doel, het vehikel waarmee je alle informatie en emotie over jouw organisatie tot bij jouw klant brengt.
Ik luister naar wat jij vertelt. Ik registreer de essentie én vat ook de emotie, de sfeer die jij wilt overbrengen. Beide elementen samen verwerk ik in een tekst waarmee jij jouw klanten aanzet tot de actie die jij wil.

Prijs

Technical writing vraagt meer tijd om informatie te verzamelen en te analyseren. Vaak zijn er meerdere personen in de organisatie betrokken bij het proces. Of er is specifieke software nodig om de documentatie te presenteren. Daarom kan je mij ook in consultancy inhuren zodat ik mij voltijds aan jouw project kan wijden.