Informatie over je organisatie verspreiden, je website aanpassen, een landingspagina maken, een nieuwsbrief versturen… Wil je jouw kennis delen met de wereld maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Wil jij ook meerwaarde creëren voor jouw klanten door jouw vakkennis te verspreiden?

Vertel mij jouw verhaal, ik zet het op papier of scherm.

Welke documenten schrijf ik voor jou?

  • Webteksten, webpagina’s, nieuwsbrieven …
  • Beschrijvingen van producten en diensten, productpagina’s, catalogi …
  • Vacatureteksten
  • Bedrijfspresentaties, offertes, interne communicatie …
  • Whitepapers
  • Veiligheidsprocedures, onderhoudsinstructies, …

Waarom ik?

Ongekunsteld en recht-door-zee, zo schrijf ik.

In vergelijking met flitsende reclamecampagnes lijken sommige teksten saai. Droge kost. FAQ’s, instructies en allerlei nuttige informatie … Ik houd juist van dat soort teksten. Informatie opzoeken, analyseren, structureren, heerlijk vind ik dat.

Samen met jou maak ik van ingewikkelde informatie een duidelijke boodschap die iedereen begrijpt.

Schrijf je liever zelf?

Heb je zelf een vlotte pen? Dan is zelf je teksten schrijven zeker ok.
Wil je extra zekerheid inbouwen dat er geen enkele taalfout in jouw teksten staat? Laat ze dan nalezen.

met een objectieve frisse blik haal ik typo’s en inconsistenties uit jouw publicaties.

Inspiratie opdoen tijdens een babbeltje?

Zoveel informatie over webteksten, nieuwsbrieven, social media … Wat doe je goed en wat kan er beter in jouw organisatie? Schrijf je zelf, of geef je toch beter uit?
Zie je even niet meer hoe het verder moet, laten we er dan eens over babbelen. Ik zet je zo weer op weg.

Gratis tips

Ben je nieuwsgierig welk advies ik jou kan geven om meer resultaat te bereiken met jouw teksten? Download dan alvast de gratis handleiding voor betere nieuwsbrieven. Met mijn tips schrijf jij nieuwsbrieven die niet in de prullenbak verdwijnen maar die jouw klanten aanzetten tot actie.


Blij dat ik kon rekenen op jouw kennis en expertise om mijn teksten eens onder de loep te nemen. Jouw menselijke aanpak en professionele begeleiding hebben me geholpen mijn website inhoudelijk vorm te geven.

Evi, Revive – praktijk voor coaching en zelfzorg


SEO or no SEO?

SEO (search engine optimization) , dé teksttrend in digitale communicatie. Menig marketingbureau is erop gesprongen.
Ik ben geen marketeer, ik ben een tekstschrijfster. Ik ben wel een linguïst en ik houd van technologische ontwikkelingen en hulpmiddelen, ook in de taalbranche.
Daarom heb ik een haat-liefdeverhouding met zoekmachineoptimalisatie. Haat omdat sommige marketeers key word stuffing opleggen aan tekstschrijvers (wat door Google tegenwoordig trouwens wordt afgestraft). Liefde omdat het uiteraard nuttig is om sleutelwoorden te gebruiken. Duh, als je auto’s verkoopt, moet je niet schrijven over fietsen (tenzij je net die ene, speciale klant wilt bereiken).
Mijn overtuiging? Hoog scoren in de zoekresultaten van Google is geen garantie voor verkoop of contact met je klanten. Zodra iemand op jouw website of brochure landt, moet de boodschap meteen duidelijk zijn. Zonder aantrekkelijke boodschap, is de lezer meteen weer weg.
Jouw boodschap duidelijk overbrengen, dat is mijn metier.
En wil je toch wat meer SEO in je teksten brengen of een sleutelwoordenonderzoek, dan werk ik samen met collega’s die wel gespecialiseerd zijn in SEO.

Meer argumenten nodig om mij als tekstschrijfster in te huren?

Iedere tekst dient zijn eigen doel. Tekst is slechts het vehikel waarmee jij jouw boodschap overbrengt en waarmee je jouw klanten of werknemers aanzet tot de actie die jij wil. Een paar concrete voorbeelden:

Wil jij dat bezoekers van je website een bestelling plaatsen?

Dan moet jouw landingspagina in 5 seconden duidelijk maken wat je verkoopt en waarom jouw klant bij jou moet kopen. Na 5 seconden beslist de bezoeker om verder te lezen of de site van de concurrentie te bekijken.

Wil jij een werkvloer zonder arbeidsongevallen?

Dan moeten al jouw werknemers, ook anderstaligen, de veiligheidsinstructies begrijpen. Zijn de veiligheidsrichtlijnen bij jouw productiemachines duidelijk en gestructureerd? Passen ze op 1 A4? Staat er vakjargon in de procedures of pas jij de taal aan zodat iedereen in jouw bedrijf zich veilig voelt?

Wil jij nieuwsbrieven die jouw klanten tot actie aanzetten?

Het eerste wat de lezers van jouw nieuwsbrieven zien, is de onderwerpregel in hun mailbox. Niet interessant? De prullenbak in! Maar hoe schrijf je aantrekkelijk onderwerpregels en nieuwsbrieven die aanzetten tot lezen én tot actie?


Ik werk of werkte samen met: