Ongekunsteld en recht-door-zee, zo schrijf ik.

In vergelijking met flitsende reclamecampagnes lijken sommige teksten saai. Droge kost. FAQ’s, instructies en allerlei nuttige informatie … Ik hou juist van dat soort teksten. Informatie opzoeken, analyseren, structureren, heerlijk vind ik dat.

Samen met jou maak ik van ingewikkelde informatie een duidelijke boodschap die iedereen begrijpt.

Welke documenten schrijf ik voor jou?

  • Webteksten, webpagina’s, nieuwsbrieven …
  • Whitepapers
  • Beschrijvingen van producten en diensten, productpagina’s, catalogi …
  • Bedrijfspresentaties, offertes, interne communicatie …
  • Vacatureteksten
  • Opleidingscursussen, gebruikershandleidingen, online-help …
  • Veiligheidsprocedures, onderhoudsinstructies, …

Welke meerwaarde biedt een copywriter jou?

Content marketing en storytelling zijn twee buzz words, onmisbaar in een degelijk marketingplan. De zoektocht naar een product of dienst start op het internet. Ook jouw klant zoekt daar zijn informatie en die informatie moet meteen volledig zijn. Kennis delen is cruciaal om het vertrouwen van klanten te winnen.

Dus wil je van bij de eerste klik of blik het juiste doelpubliek bereiken. Een tekst schrijven die precies dat overbrengt wat je bedoelt. Jouw lezer moet meteen weten waar jij voor staat en moet dat zien op je website, je socialmediakanalen, je brochure. Je bedrijfsidentiteit moet glashelder zijn.

Waarom een freelance tekstschrijver?

Ik neem die schrijftaak graag van je over zodat jij meer tijd over hebt voor het uitbouwen van jouw organisatie. Ik ben een trekker en brainstormer en denk graag mee met o.a. jonge startende organisaties.

Welke meerwaarde biedt tekstcorrectie?

Schrijf je geüpload of ge-uploaded? Geskiet of geskied? Astronout of astronaut? Kleine foutjes zijn misschien geen wereldramp maar de kwaliteit van jouw teksten bepaalt wél het imago van jouw website en dus van jouw bedrijf.

Hoeveel potentiële klanten verlies je door typefouten in je bedrijfscommunicatie? Fouten komen niet alleen onprofessioneel over. Een verkeerde prijs of leveringsvoorwaarde heeft rechtstreekse financiële gevolgen voor jouw bedrijf.

Bespaar jezelf onrust en laat jouw teksten nalezen.

Tekstcorrectie

Bij tekstcorrectie zorg ik ervoor dat jouw tekst grammaticaal foutloos is. Ik controleer type- en spelfouten, werkwoordvervoegingen, het juiste gebruik van komma’s en punten, te veel of te weinig spaties, consistent lettertype, correct gebruik van aanhalingstekens, enz.

Tekstrevisie en eindredactie

Bij tekstrevisie of eindredactie ga ik een stapje verder. Ik lees jouw tekst na op consistentie, beoordeel of de boodschap overkomt bij het doelpubliek en doe suggesties voor zinsopbouw en eventueel inhoud.

Gestructureerd schrijven en technical writing

Goede procedures, richtlijnen en werkinstructies dragen bij tot de veiligheid in jouw bedrijf.

Volgens de recentste cijfers van Fedris telde België in 2019 meer dan 120 000 arbeidsongevallen en die cijfers zitten al enkele jaren in een stijgende lijn. Veiligheid op de werkvloer is dus uitermate belangrijk.

Ben jij zeker dat jouw werknemers de veiligheidsinstructies in jouw bedrijf lezen en terdege begrijpen? Zijn de teksten met de procedures in jouw bedrijf geschreven in duidelijke taal?

Technical writing is een vak apart. Ik zet voor jou gespecialiseerde informatie om in leesbare taal voor een minder gespecialiseerd doelpubliek. Als technisch schrijver sla ik een brug tussen experts in hun vakgebied en de eindgebruiker. Ik zorg ervoor dat iedereen de tekst begrijpt.

180,- euro excl. btw
* adviesgesprek 1,5u
* tips
* schriftelijk verslag

Pick my brain

Zoveel informatie over webteksten, nieuwsbrieven, social media … Wat doe je goed en wat kan er beter in jouw organisatie?

Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je er graag eens een uurtje over babbelen?

Tijdens een sessie Pick my brain van anderhalf uur overloop ik samen met jou waar je tegenaan loopt op het gebied van content marketing. Ik geef je mijn advies en mening, gebaseerd op mijn ervaring.
Na het gesprek krijg je een schriftelijk verslag met aanbevelingen.

Meer argumenten nodig om mij als tekstschrijfster in te huren?

Iedere tekst dient zijn eigen doel. Tekst is slechts het vehikel waarmee jij jouw boodschap overbrengt en waarmee je jouw klanten of werknemers aanzet tot de actie die jij wil. Een paar concrete voorbeelden:

Wil jij dat bezoekers van je website een bestelling plaatsen?

Dan moet jouw landingspagina in 5 seconden duidelijk maken wat je verkoopt en waarom jouw klant bij jou moet kopen. Na 5 seconden beslist de bezoeker om verder te lezen of de site van de concurrentie te bekijken.

Wil jij een werkvloer zonder arbeidsongevallen?

Dan moeten al jouw werknemers, ook anderstaligen, de veiligheidsinstructies begrijpen. Zijn de veiligheidsrichtlijnen bij jouw productiemachines duidelijk en gestructureerd? Passen ze op 1 A4? Staat er vakjargon in de procedures of pas jij de taal aan zodat iedereen in jouw bedrijf zich veilig voelt?

Wil jij nieuwsbrieven die jouw klanten tot actie aanzetten?

Het eerste wat de lezers van jouw nieuwsbrieven zien, is de onderwerpregel in hun mailbox. Niet interessant? De prullenbak in! Maar hoe schrijf je aantrekkelijk onderwerpregels en nieuwsbrieven die aanzetten tot lezen én tot actie?

SEO or no SEO?

SEO (search engine optimization) , dé teksttrend in digitale communicatie. Menig marketingbureau is erop gesprongen.
Ik ben geen marketeer, ik ben een tekstschrijfster. Ik ben wel een linguïst en ik houd van technologische ontwikkelingen en hulpmiddelen, ook in de taalbranche.
Daarom heb ik een haat-liefdeverhouding met zoekmachineoptimalisatie. Haat omdat sommige marketeers key word stuffing opleggen aan tekstschrijvers (wat door Google tegenwoordig trouwens wordt afgestraft). Liefde omdat het uiteraard nuttig is om sleutelwoorden te gebruiken. Duh, als je auto’s verkoopt, moet je niet schrijven over fietsen (tenzij je net die ene, speciale klant wilt bereiken).
Mijn overtuiging? Hoog scoren in de zoekresultaten van Google is geen garantie voor verkoop of contact met je klanten. Zodra iemand op jouw website of brochure landt, moet de boodschap meteen duidelijk zijn. Zonder aantrekkelijke boodschap, is de lezer meteen weer weg.
Jouw boodschap duidelijk overbrengen, dat is mijn metier.
En wil je toch wat meer SEO in je teksten brengen of een sleutelwoordenonderzoek, dan werk ik samen met collega’s die wel gespecialiseerd zijn in SEO.Wil je een paar tips waarmee je zelf nu al aan de slag kunt? Vraag dan het e-book aan met 5 tips voor een pakkende onderwerpregel.


Blij dat ik kon rekenen op jouw kennis en expertise om mijn teksten eens onder de loep te nemen. Jouw menselijke aanpak en professionele begeleiding hebben me geholpen mijn website inhoudelijk vorm te geven.

Evi, Revive – praktijk voor coaching en zelfzorg


Ik werk of werkte samen met: