Welk advies?

  • Bedrijfswebsite aanpassen: hoe begin je eraan?
  • Hoe omgaan met anderstalige werknemers?
  • Waar vind ik een opfriscursus spelling?
  • Welke toon en stijl voor nieuwsbrieven?
  • Is social media nuttig als marketingtool?
  • Welke social-mediakanalen voor mijn sector?

Meteen aan de slag met tips

Wil je nu al mijn advies toepassen? Begin met de gratis tips voor betere nieuwsbrieven.

Sparringpartner voor communicatie, tekst en taal

Jij wilt je bedrijfswebsite aanpassen of updaten. Je wilt starten met nieuwbrieven. Je wilt met je organisatie zichtbaar zijn op social media. Je hebt talloze ideeën in je hoofd en mooie verhalen om aan (potentiële) klanten te vertellen maar je weet niet hoe eraan te beginnen.

Zijn er veel anderstalige werknemers aan de slag in jouw organisatie? Dan is het belangrijk dat collega’s elkaar begrijpen en dat alle werknemers richtlijnen en procedures begrijpen. En niet iedereen beheerst het Engels voldoende. Zonder onderling begrip ontstaan er communicatieproblemen en komen productiviteit en, nog belangrijker, de veiligheid op de werkvloer in het gedrang. Maar hoe pak je dat aan? Vertaal je alle belangrijke documenten in vijf verschillende talen? Bied je je werknemers een spoedcursus Nederlands aan of huur je een taalcoach op de werkvloer in? Elke organisatie vraagt een eigen aanpak.

Twijfel je wel eens aan de vlotheid of correctheid van alle teksten binnen en buiten jouw bedrijf? Ben je zeker dat zowel jouw interne als externe communicatie nog strookt met het imago dat je met jouw organisatie wil uitstralen? Vertellen de teksten op de bedrijfswebsite het juiste verhaal?

Gesprek en advies op maat

Voor al deze situaties en andere vragen met betrekking tot tekst of taal kan je bij mij terecht. Ik ben taalexpert, copywriter en vertaler, heb een jarenlange werkervaring in verschillende bedrijfssectoren en volg de taal-, tekst- en communicatieontwikkelingen op de voet.

Tijdens een gesprek bekijk ik samen met jou wat er nodig is aan communicatie in jouw bedrijf. We bekijken bestaande websites en teksten, brainstormen over nieuwe ideeën. Na ons gesprek maak ik een verslag op met concrete voorstellen en ideeën waarmee jij of je werknemers aan de slag kunnen. Je kiest zelf of je tekstschrijven overlaat aan mij, tektstrevisie en redactie aankoopt of de ideeën zelf uitwerkt.

Inbegrepen in een adviesgesprek

  • Een open gesprek over de noden en mogelijkheden op het vlak van tekst en communicatie in jouw organisatie.
  • Brainstormen, ideeën uitwisselen,…
  • Een schriftelijk verslag van ons gesprek inclusief een lijst met concrete tips en voorstellen waarmee jij aan de slag kan.
  • Op vraag maak ik een beperkt marketingcommunicatieplan op.