Hallo, ik ben Natacha. Ik weet graag alles en deel gevraagd én ongevraagd wat ik weet.

Ik ben een boekenwurm en taalkundige. Geen verrassing dus dat ik van taal houd. Taal die ik creatief inzet om kennis te verspreiden en informatie te delen. Jóuw kennis en informatie.

Als tekstschrijfster ben ik sterk in vacatureteksten, landingspagina’s voor websites, zakelijke en informatieve blogs en artikels. ‘Droge kost’, noem ik het zelf. De teksten die anderen saai vinden, schrijf ik met veel plezier.

Teksten corrigeren van manuscripten, educatief materiaal, rapporten en jaarverslagen – allemaal mijn ding!

Dit typeert mij

nieuwsgierig en leergierig
onderzoekend
een problemsolver
trekker van projecten
enthousiaste brainstormer
analytisch vermogen
gestructureerd denker
goed luisteraar
ik vat snel de essentie
directe communicator
gepassioneerd door taal en grammatica

Ik help jou graag met

kennis en informatie delen
informatieve teksten
productomschrijvingen
(technische) handleidingen
opleidingsmateriaal
webteksten voor start-ups
landingspagina’s
blogartikels
customer cases
whitepapers
brochures en flyers
vertaling/correctie van machinevertalingen
tekstcorrectie en eindredactie

De waarde van tekstschrijven

Een tekst is nooit een doel op zich. Elke tekst is het middel tot het doel, het vehikel waarmee je alle informatie en emotie over jouw organisatie tot bij jouw klant brengt.
Ik luister naar wat jij vertelt. Ik registreer de essentie én vat ook de emotie, de sfeer die jij wilt overbrengen. Beide elementen samen verwerk ik in een tekst waarmee jij jouw klanten aanzet tot de actie die jij wil.


Mijn leven in een notendop

  • Geboren in de jaren zeventig van de vorige eeuw op het Kempense platteland uit Limburgse wortels. Nu woon ik in Antwerpen en prop ik mijn stadstuin vol bomen en groen.
  • Hobby’s? Zwemmen, het liefst van al ónder water, en lezen, heel veel lezen.
  • Getrouwd met mijn betere wederhelft, mama van een prachtige dochter en vrouwke van de liefste hond ter wereld.
  • Vakantie vieren doe ik graag aan een water met een boek binnen handbereik. In een tent of een gezellig huisje, als de hond maar welkom is.
  • Levenslang studente. Mijn honger naar kennis is niet te stillen en mijn interesseveld is breed. Ik lees over economie en wetenschap, techniek en ICT maar ook over koken, bakken en tuinieren. Wanneer mogelijk, school ik mij bij. Zo volg ik onder andere een opleiding tot boekcorrector en persklaarmaker, en verdiep ik mij in NT2, Nederlands voor anderstaligen, en genderinclusief schrijven.
  • Master in de vertaling Nederlands-Duits-Spaans (eigenzinnige talenkeuze) met aansluitend een heerlijke Erasmus-uitwisselingsjaar in Leipzig. Ik heb Oost-Duitsland voor mijn ogen zien veranderen in die eerste jaren na de val van de muur.
  • Een carrière van tien jaar in internationale dienstverlening. Het haalde mijn administratieve sterkte naar boven en bracht me commerciële feeling bij.
  • Technical writer en copywriter in de IT-sector. Mijn analytische geest is een grote troef om release notes, handleidingen en procedures te schrijven.
  • Een zijsprong in de administratie als consulente voor het ziekenfonds. Zo kon mijn eeuwig nieuwsgierige brein zich weer laven aan nieuwe kennis over de Belgische ziekteverzekering en Riziv-wetgeving.
  • Rond mijn vijftigste werd ik zelfstandig tekstschrijver en vertaler. Het bedrijfsleven kon mij niet langer bieden wat ik zocht: autonomie en zelfstandigheid in een job, waardering voor mijn jarenlange ervaring, enthousiasme en kritische geest. Dus richtte ik van de ene dag op de andere De woordacademie op, de plaats vanwaaruit ik mijn ervaring graag wil delen met iedereen die hulp zoekt bij tekst en taal.

Mijn missie en visie

Kennis is macht. Macht om anderen te helpen. Ik ben ervan overtuigd dat kennis en informatie delen een grote meerwaarde creëert voor elk bedrijf en elke organisatie. Maak jouw kennis duidelijk aan de buitenwereld om mensen aan te trekken.
Ik zet mijn tekst- en taalexpertise in om jou te helpen jouw kennis te delen.

Mijn visie op samenwerking is er een van transparantie, openheid en vertrouwen. Door elkaars kunde en kennis te respecteren en te waarderen tillen wij elkaar naar een hoger niveau.

Zie je die samenwerking wel zitten?

Wat vind je van die muis in mijn logo?

Ik krijg wel wat commentaar op mijn logo. gaande van ‘leuk’ tot ‘kinderachtig. Dit is het verhaal achter de muis.

In 1978 – ik was toen zeven jaar en zat in het tweede leerjaar – tekende mijn vader in mijn poëziealbum een muis met een boek. Omdat ik altijd en overal aan het lezen was, noemden mijn ouders mij ‘een echte leesmuis’. Mijn blog met boekrecensies kreeg daarom de naam ‘Boekenblog van een leesmuis’, Op die boekenblog heb ik later de website voor mijn bedrijf als tekstschrijver en vertaler gebaseerd.

Een muis is razend nieuwsgierig, altijd op zoek, soms wat schuchter, en zeker dapper. Voor een interessant stukje kaas waagt ze zich ver uit de comfortzone van haar holletje. Zo bekeken, ben ik een echte leesmuis.

Volg mij op Instagram