Pannekoek of pannenkoek? Een nieuwe spellingtest.

Groentesoep of groentensoep? Pannekoek of pannenkoek?

De tussen-n in samengestelde woorden zorgt voor veel spellingstwijfel. Dat de spellingsregels voor de tussen-n de voorbije decennia veranderd zijn én dat de Nederlandse Taalunie dol is op uitzonderingen op de regel helpt ook niet.

Heb jij nog geleerd op school dat je groetensoep met een n in het midden schrijft omdat er meer dan een soort groente in de soep zit? Vergeet die regel maar!

Onthoud 1 regel:

Als een woord meerdere meervoudsvormen heeft (groenten en groentes) dan schrijf je geen n. Onthoud als ezelsbruggetje dat je bij die woorden niet kan kiezen tussen de s of de n als verbindingsletter en je er dus helemaal geen kiest.

Test jezelf!

Niet gemakkelijk? Het is een van de moeilijkere regels in de Nederlandse grammatica. Laat daarom je teksten nalezen door een tekstcorrector. Stuur mij jouw tekst en ik lees hem na op spel- en schrijffouten, zinsopbouw, consistent woordgebruik en nog veel meer. Je krijgt een geoptimaliseerde tekst terug die vlot leesbaar is voor jouw doelpubliek. Goed voor het imago van je website én je bedrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.